Za 1 november: We zijn verhuisd

De verhuizing is gedaan. We zitten nu al een week op De kamp. Vorige week vrijdag was de 1e nacht. De zolder is nog een chaos, maar dat gaat wel weer over. Twee weken geleden hebben we alles hier boven geschilderd (zwart, rood,wit). Liselot kwam met het idee om mijn bed tussen de hanebalken te plaatsen. Theo kon dat uitvoeren en nu slaap ik op 2 meter hoogte in een 2 persoonsbed. Een ladder van de bouw brengt me naar m’n bed waar het perfect ligt. De afstand Velserbroek – rest vd wereld valt ontzettend mee. 7 min. fietsen naar Driehuis, 20-25 min. naar IJmuiden, 20 min. lopen naar Santpoort (=5 min. fietsen). Dat is dus een meevaller. Naar A’dam ben ik afgelopen week meegereden met Paul in de auto. Terug met de bus en via Plein ‘45 overstappen.

Ik ben in 1 jaar geslaagd voor mijn propedeuse! Woensdag 22-10 (Jos’ verjaardag) hoorde ik eindelijk de uitslag van Macro 2: een 6. Liselot wilde het vieren en ik zei o.k. Daarvoor moest ik 2 vergaderingen (PvdA AB en EIBA) afzeggen. We zijn naar Pizzeria Garda (bij Liselot in de straat) geweest. Voor de maaltijd kregen we heerlijke mosselen en daarna nam ik een pizza shoarma. Ik heb het niet opgekregen. Na de pizzeria fietsten we naar de uitkijk waar Betty Blue van Beinex draait. 1010 was ik naar Diva, de debuutfilm van Beinex in het Witte Theater geweest: schitterend. Betty Blue was fantastisch. Een ‘Turks fruit’ verhaal maar dan zoveel mooier. Om 10 uur toch de bus naar huis genomen omdat Jos jarig is/was.

Samora Machel, president van Mozambique is met een vliegtuig boven Zuid-Afrika neergestort. Iedereen verdenkt Zuid-Afrika van het ongeluk. Het is een klap voor de anti-apartheidsstrijd in Zuid-Afrika.

Gerrit Brokx, staatssecreatris van VROM is opgestapt. Een uitgelekte brief van B. de Vries aan R. Lubbers dwong hem daartoe. Brokx wordt nu als martelaar geerd terwijl hij natuurlijk goed fout zit. De ABP-affaire zal dat moeten bewijzen.

Woensdag heeft O. Ruding een gastcollege aan de UvA gegeven over de internationale schuldenproblematiek. Barstensvol en redelijk interessant.

Uta heeft teruggeschreven. Ich bin herzlich eingeladen von 27-12 bis 3-1! Nu nog vervoer regelen.

Donderdag (een dag later) ontving ik een brief van Constanza. Zij komt graag naar holland in December! Wat nu?

Ben vandaag eindelijk met studeren begonnen. Gisteren kocht ik de tentamensyllabi en schrok. Leren dus.

Dinsdag jl. gaf Prof. Drs. Dr. Dreesmann (!) Zijn college marketing. 1 uur nietszeggende talk voor meer dan 200 studenten. In ieder geval verdient hij zo zijn hoogleraarsgeld terug.

Het is vandaag precies een jaar geleden dat Lubbers in de Houtrusthallen tegen de ruggen van het publiek keek. Een jaar geleden dus dat het 1-november-besluit inzake de plaatsing van 48 kruisraketten in Woensdrecht genomen is. Min. v.d. Broek heeft gisteren in N.Y. gezegd dat de mislukte Top in Reykjavik niet mag beteken dat er van de nul-optie wordt afgezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *