Lucy in the Sky

Gisteravond waren we in Theater aan het Spui getuige van een heel mooi eerbetoon aan moeders, de oorlogsellende en overleving door de mens. Frédérique Spigt en haar zus Yolande bertsch speelden Lucy in the Sky, een muziektheater over hun moeder. Een stuk dat knalde.

Ontroering, muziek, beeld, theater, een keur aan ervaringen en mooie ervaringen.

Van de website:

Actrice en theatermaakster Yolande Bertsch en popzangeres en componiste Frédérique Spigt zijn halfzusters. Bertsch (1942) was als kind samen met haar moeder en broer geïnterneerd in het kamp Banjoe Biroe op Java.

Spigt (1957) is in Rotterdam geboren en is een dochter uit het tweede huwelijk van haar moeder. Lucy in the sky is een muziektheatervoorstelling van twee zussen met het Jappenkampverleden van hun moeder Lucy als het centrale thema. De zussen schelen vijftien jaar in leeftijd en hun overeenkomsten en verschillen leveren hilarische en ontroerende momenten op. Aan de hand van hun herinneringen en het dagboek van hun moeder ontrafelen ze de geheimen van hun jeugd.Tijdens hun zoektocht in de gaten van de geschiedenis beleeft u hun dromen en nachtmerries in spel, liederen en gedichten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *