CDA: Balkenende mijdt debat met Bos niet

Premier en CDA-lijsttrekker Balkenende wil best in debat met PvdA-lijsttrekker Bos. Dat zegt CDA-campagnemedewerker Jack de Vries. PvdA campagneleider Ruud Koole had in de Volkskrant gezegd dat Balkenende de nieuwe PvdA-lijsttrekker bewust mijdt. “Ik vermoed dat het CDA hem niet in een kwetsbare positie wil brengen.”

Volgens de Volkskrant kreeg geen enkele televisieomroep de premier zover dat hij samen met Bos een discussieprogramma wilde vullen. CDA-strateeg De Vries noemt dit “grote onzin. Het is natuurlijk campagnetijd, maar dat betekent niet dat er een loopje genomen kan worden met de werkelijkheid.”

Het beeld dat de Volkskrant oproept is volgens De Vries volstrekt onterecht. “Veel heeft ook te maken met de verzoeken van de media zelf. Wij waren bij Netwerk net zo lief met Bos in debat gegaan, maar de voorkeur van Netwerk was Balkenende/Marijnnissen. Van blokkade is geen sprake.” Eerder beriep De Vries zich op de drukke agenda van de premier. “Het land moet ook nog worden bestuurd”, zei hij in een eerste reactie.

Bron: Nederland kiest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *