Maandagmorgenmailtje

Hé IJsbeer!

Zo, even een maandagmorgenberichtje om je ‘bij te mailen’. Want dat is alweer lang geleden, maar je zit nog altijd in mijn systeem hoor.

Nee, vorige week was een slechte. Van Van Gogh was/ben ik ook ziek. En ik ging nog slapen met de wetenschap dat Kerry op dat moment voor stond, maar de volgende ochtend bleek ook daar zich een drama te hebben voltrokken. Four more years… Wat een ellende. Wat bezielt dat volk? Zijn ze dan echt zo dom?

Gelukkig ben ik druk. Normaal hou ik niet zo van druk, maar in dit geval voorkomt het dat je al te veel gaat nadenken. Ik ben weer volop aan de slag en heb ook weer twee opdrachten van Senter gehad trouwens. Leuk!

En in Alphen is het ook nog steeds hard werken, begrijp ik? Werk jij eigenlijk vijf dagen per week? Ik heb zo’n gevoel van wel. In je laatste mail schreef je dat je eigenlijk nergens anders tijd voor hebt… Is dat wel nog wel leuk. Ik bedoel: dan kan je werk veel voldoening geven, maar je bent toch iemand met nog meer interesses. Kom je daar dan wel aan toe? En zoniet, hoe hou je dat vol?

Je schreef in september dat Jelmer zeilles had. Goed zeg! Ik heb zelf een heel zeilverleden in Friesland liggen. Wij hadden vroeger thuis al een boot en gingen daar altijd mee op vakantie. Later ben ik zeilles gaan geven (in Sneek bij de EFZ, alwaar ik mijn Anneman heb ontmoet.)

Waar zeilt Jelmer? Bij Vinea of zo? Wij hebben nog altijd een boot, maar in deze jaren, met kleine kinderen, is het iets minder ideaal. Die boot ligt trouwens in Akkrum. Daar heb jij dan volgens mij weer een verleden mee. En zo zijn we via onzichtbare touwtjes allemaal met elkaar verweven.

Zo, toch nog een mooie gedachte, na de afgelopen ‘moordweek’.

We gaan wel volhouden he Hoogland. We laten ons niet kisten hoor, niet door Bush en niet door die fundamentalisten. We blijven gewoon geloven in waar we voor staan en laten ze verder allemaal maar de klere krijgen. Het is toevallig wel ONZE rechtstaat en niet die van die cowboy of van een of andere soepjurk.

Zo, die zit. En nou snel aan de slag, anders komt Alphen in een communicatiecrisis terecht. En dat wil ik ook niet op mijn geweten hebben.

Hou vol!

En groetjes,

Janneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *