Rutte belt

Enkele dagen geleden heb ik de website markrutte.nl weer ontstoft, nieuwe software voor geinstalleerd (expression engine), oude berichten geplaatst en nieuwe geschreven. Leuk. Rutte staat als kandidaat VVD-leider en lijsttrekker weer volop in de belangstelling, dus wat extra aandacht kan geen kwaad.  Woensdag kreeg ik een mailtje van het ministerie van OCW.

Geachte Mijnheer / Mevrouw,

Klopt het dat u in het bezit bent van de domeinnaam markrutte.nl? indien ja, kunt u mij laten weten of overdracht aan staatssecretaris Mark Rutte tot de mogelijkheden behoort?

Ik hoop snel antwoord van u te krijgen.

Met vriendelijke groet,
Paul Frank
Coördinator nieuwe media
Ministerie van OCW

Ik reageerde netjes op de volgende manier:

Van: Marcel Hoogland (IJsbeer Communicatie)
Verzonden: vrijdag 7 april 2006 16:44
Aan: p.frank
Onderwerp: Re: Domeinnaam markrutte.nl

Beste meneer Frank,

Het klopt dat IJsbeer Communicatie in het bezit is van het domein markrutte.nl. Al enige jaren en met veel plezier.  We hebben de heer Rutte in het verleden hiervan op de hoogte gesteld, en hij vond dat geen probleem.

Op de website stonden veel artikelen, meningen en nieuwsberichten over de heer Rutte sinds 1988.  Bij zijn overgang naar OC&W hebben we de site tijdelijk stilgezet en een doorlink gerealiseerd naar zijn pagina op minocw.nl. Op dit moment zijn we ons aan het beraden of en hoe de oude website op te poetsen en nieuw leven in te blazen.

We kunnen ons voorstellen dat de heer Rutte in het kader van zijn nieuwe ambities graag zelf het domein gebruikt. We zijn dan ook graag bereid de benodigde software en ondersteuning te leveren. Een goede promotiesite vraagt kennis en kunde en die kan ons bureau goed leveren.

We zijn niet bereid de website over te dragen aan het ministerie van OC&W. Het gaat ons niet om de (huidige) functie van de heer Rutte, maar om hem als persoon. Wanneer hij in juni naar een nieuwe taak wordt geroepen, zal het domein moeten blijven bestaan en dus niet in handen zijn van het ministerie.

Mocht de heer Rutte belangstelling hebben voor een eigen campagnesite en gebruik willen maken van onze diensten, dan is een persoonlijke brief of telefoontje voldoende. Hij heeft mijn nummer.

Met vriendelijke groet,

Marcel Hoogland

==================================
IJsbeer Communicatie & Consultancy
E:
==================================

Vanmiddag ging de telefoon terwijl we op weg waren naar X. en N. Rutte zelf. NIW om een lang verhaal kort te maken… hij krijgt zijn domein… Nu eens zien wat ik met de data ga doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *