De eerste dag 15-6 za

[Paris BdeB 16-6 | 12.00] ‘s Morgens om 6.40 zou de trein vanuit Haarlem vertrekken. Kwart voor zes opstaan was dus iets te laat om de laatste dingetjes ook nog te willen doen. Met 80 km/h in de Fiat raceden we naar Haarlem, zonder veldfles.
De trein kwam toch nog te laat en om 6.45 vertrokken we na afscheid genomen te hebben in één ruk door naar Den Haag, bedolven onder waarschuwingen.
Om 7.41 vertrok vanuit Den Haag de gereserveerde trein naar naar Pris Nord zonder verdere problemen. Een paspoortstempel kreeg ik echter niet. Toen bleek ook dat treinen niet op rugzakpassagiers zijn berekend. Nils bleef heerlijk tussen de deuren hangen. Onderweg schreven we een brief in het Frans naar Alma. Die logeerde in hotel l’Avenir, vlakbij het station en daar gaven we de brief af met de uitnodiging er in om vanavond om 10.20 aan de onderzijde van de Obelisque op de place de la concorde samen met ons ‘grote bergen, zoute peren’ te zingen.
Vanuit hotel l’Avenir zochten we de metro die ons naar Port Neuilly zou brengen, het metrostation het dichtst bij Bois de Bologne waar de camping zou wezen. Vanuit Port N. zochten we de bus die ons verder zou brengen. Eerst 157, die man zei dat dat de verkeerde was. Toen 144, die bracht ons weg en tikte onderweg op zijn raam en beduidde ons uit te stappen. We begrepen er niets van. Alles was betaald, we deden niets en toch… Bij een winkeltje vroegen we maar verder de weg en toen bleek dat we slechts op 500 meter vd camping weg zaten. We waren dus goed gedropt.

Op de camping bleek dat de prijzen meevielen en dart we tot maandag zouden blijven. We ontmoetten daar direct een Zimbabwees Lindsey die al 2 jaar in z’n eentje aan het trekken was en uit A’dam als laatste plaats kwam. We zetten onze tent neer en kwamen in gesprek met 2 ‘fucking’ Denen.
We kookten wat soep en vertrokken om ± 1800 richting Parijs. Lopend door Bois de Bologne raakten we de weg kwijt naar een metrostation. Ieder vans ons was z’n richtingsgevoel kwijt en de Fransen die we vroegen wisten het zelf ook niet. Na ± 1,5 uur vonden we een metro-station, maar niet voordat ik de 2e maal deze dag zo’n heerlijk frans openbaar toilet bezocht. Verwarmd, chemisch gereinigd en met muziek: ‘Whiter Shade of Pale’ en ‘No milk today’. Hier kon ik alles laten lopen wat me al zo lang dwarszat. We stapten uit op de Bvd St. Germain waar we wat bier dronken en langs de seinde, la academie medicine naar Place de la concorde liepen.

[180685 | Bordeaux St Jean | 16.30] Driehonderd duizend mensen hadden hetzelfde idee gekregen en zo was het een geweldige happening op concorde. Twee grote podia met daartussen in een gigantisch video-scherm waarop alles duidelijk te zien was. We kochten nog wat ‘touche pas a mon pote’  speldjes en een sleutelhanger met hetzelfde opschrift. Door de gigantische drukte ontging me veel van wat er op het podium gebeurde. groepen die oa optreden waren SAteel Pulse, OMD, Murray Head enz.
Het was uiteraard uitgesloten Alma onderaan de obelisque te ontmoeten. Waarschijnlijk was ze er ook niet. Vanwege de metro, bustijden en het sluiten van de camping moesten we reeds om 11 uur vertrekken. Het festival duurde van 18.00 tot 5.20! Moe als we waren sliepen we meteen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *