Geslaagd!

[Parijs. Bois de Bol. 15-6-‘85 16.00] Dat was dus het begin van onze Europatrip. Al voordat ik zeker wist of ik geslaagd was – de voorwaarde om weg te mogen – hadden we al de grootste plannen en meningsverschillen.

In het begin zouden alleen Paul en ik gaan. Vier weken met de trein en, omdat dat precies zou uitkomen, twee weken St. Tropez er achteraan. Nils, getuige van onze plannen, kreeg nadat hij eerst minder enthousiast erover was geweest er toch steeds meer zin in en zou uiteindelijk toch met ons meegaan. Echter niet mee naar St. Tropzez, hetgeen geen echt probleem voor hem was (geld).
Na de examens gingen Paul en Nils driftig huizen schilderen om aan de benodigde geldsom te komen,. Ik beleef gewoon met de ijsverkoop doorgaan.
Al gauw waren er de meningsverschillen over de reisdoelen (en vertrekdata). Nils en ik wilden toch wel heel graag naar Griekenland, ondanks de wat moeilijkere treinverbindingen daar en de wat duurdere manier om er te komen: ca. 80 gulden met de boot van Italië naar Griekenland en de lange treinreis door Joegoslavië.
Na veel heen en weer gekibbel, Paul wilde niet en mocht later niet van zijn ouders zodat de reisbestemming voorlopig zou zijn:
Haarlem
Parijs
Bordeaux
Madrid
Lissabon
Barcelona
Rome
Venetië
Bern
St. Tropez

Nils leende zijn rugzak van een vriend van Marc, Paul van z’n buurman en ik van Ada. Gasfit werd geleend en toen konden we weg na alles 86 x gecontroleerd te hebben of we niks zouden vergeten. Ik vergat dus wat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *