D66 tegen referenda

Zo tussen twee vakanties in valt het me op hoe weinig je mist van de Haagse besognes. Alles gaat traag, de duidelijkheid is ver te zoeken, het politieke geweeklaag speelt weer hoog spel.

Bos huilt
“D66 helpt Nederland aan een rechts-conservatief beleid. We zijn een progessieve vriend kwijt.” Wouter Bos huilt bittere krokodillentranen op de 1 mei viering van de PvdA. Hij is even uit de schijnwerpers verdwenen, Boris Ditrich heeft zijn plaats met verve ingenomen.

Dat is ook het enige positieve dat je kunt zeggen van de huidige formatieperikelen. D66 is terug in de spotlights, een heel ander beeld dan tijdens de laatste campagne toen ze nergen aans mee mochten doen.

Kroonjuwelen
Door al die media-aandacht verslapt de aandacht van Boris voor zijn kroonjuwelen. Het referendum, toch een stokpaardje, komt er niet.

Een eenvoudig referendum in zijn eigen partij, om te peilen hoe de leden over het regeerakkoord en de regeringsdeelname van de deomocraten denkt, heeft de oud-rechter eveneens afgewezen. ‘Dan is er geen discussie mogelijk. Alleen een simpel ja of nee. Dat lijkt me niet verstandig’.

Het referendum in Nederlandl? Lijkt ons niet zo verstandig. Wasgetekend D66.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.