;

Gedeelde pijn is halve pijn

Vanmorgen werd ik niet zo plezierig wakker. Mijn hele lijf protesteerde tegen de bewegingen om uit bed te gaan. Ik vroeg me af wat er vandaag was dat me tegenhield. Al snel realiseerde ik me dat niet vandaag, maar gisteren de reden van het protest was. Gisteravond was de aftrap van de eerste training voor de 20 van Alphen. Met ruim dertig collega’s stond ik om 18.00 uur op de atletiekbaan van AAV. Het was een pittige training, en mijn ongetrainde en veel te zware lijf protesteert. Maar ik had het niet willen missen.

Afgelopen maandagavond waren we met z’n allen al naar Bakker Sport getogen voor uitgebreide informatie over de training. We kregen tips over kleding, konden schoenen testen, kregen cadeautjes en werden lekker gemaakt met de voordelen van het lopen. Veel ambtenaren zijn fanatieke lopers, en zullen weinig moeite hebben de kilometers van de 20 van Alphen te slechten. De beginnelingen zien het als een mooie gelegenheid de beginselen van het lopen op een goede en verantwoorde manier onder de knie te krijgen. Diverse ambtenaren gingen huiswaarts met nieuwe schoenen en thermisch ondergoed voor de wintermaanden.

De groep werd gisteravond in drien gesplist. Twee groepen met deelnemers voor de 5 en 10 en een groep voor de 20 kilometer. Tijdens het inlopen werden de excuses voor mindere prestaties breeduit verteld en wie nog adem had, maakte duidelijk niet van opgeven te willen weten. En dat was ook zo. Mede gestimuleerd door de groep bereikte iedereen al snel resultaat. Al was het maar dat sommigen tijdens het rekken ontdekte spieren te hebben die ze nog niet kenden.

Bij het rondjes lopen waren de aanmoedigingen hartverwarmend. Voor mezelf sprekend kan ik alleen maar zeggen dat wanneer ik alleen was gaan lopen, al na 500 meter was gaan wandelen en wellicht rechtsomkeer had gemaakt. Maar door de steun van de groep, toch niet willen onderdoen voor de collega’s en de wetenschap dat spierpijn na twee dagen weer voorbij is, heb ik gisteren een heerlijke training ondergaan.

Op naar 11 maart!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *