;

Multidaten

Ik ben nog nooit op een multidate geweest. Een wat? Een mul-ti-date. Een georganiseerd evenement waar meerdere singles tegelijk op afkomen. Uiteraard om het gezellig met elkaar te hebben. En ondertussen elkaar op een ontspannen en niet geforceerde manier te leren kennen zodat als er een vonkje is een nieuwe afspraak gemaakt kan worden.

Er zijn duizenden websites voor single-activiteiten. Relatieplanet organiseert met regelmaat megafeesten waar duizenden singles (en ongetwijfeld ook veel would-be-singles) op afkomen. Binnenkort zijn vanwege Kerst en oud & nieuw weer vele ‘zielige single-feesten’. Dan hoef je die ‘feestelijke’ dagen niet in je eentje door te brengen. Wat fijn.

Mij moeten ze missen. Ben regelmatig uitgenodigd. Soms denk ik er serieus over na een uitzondering te maken. Mee op de boot met Bridget Maasland. Een barbecue in de bossen. Een wandeling op het strand. Stuk voor stuk leuke evenementen. Maar niet voor mij.

Heb je echt nooit een multidate gehad? Oké, ik beken. Eén keer heb ik de uitzondering gemaakt. Het was een startende eetclub in mijn woonplaats. Ik vind alleen eten niet leuk dus dit was een mooie gelegenheid daar verandering in aan te brengen.

En nu moet ik ook eerlijk zijn: de eerste avond was erg leuk. De gastvrouw had meer dan haar best gedaan. Alles was in huis om lekker eten te maken. Een van de deelnemers etaleerde zijn net in een wijncursus opgedane kennis met verve. In paren mochten we aan de verschillende gerechten werken. Iedereen was zo enthousiast dat aan het einde diverse mensen aanboden de tweede avond te organiseren. E-mails werden gewisseld, met warmte afscheid genomen.

Laatst mailde ik de initiatiefneemster. “De tweede eetclub zou toch deze maand zijn?” “Klopt, maar het gaat niet door. Het zou bij Claudia zijn maar zij heeft er niet zo’n zin meer in. Van de anderen heb ik niks meer gehoord. Het is dus doodgebloed. Maar voel je vooral vrij voor een doorstart ;-)”

Helaas, geen eetclub meer voor mij. Ik multikook wel. Op mijn zespitsgasfornuis. Voor jou misschien?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *