RE: Nieuwsgierige ontwikkeling

Goedemorgen Marcel,

Hoe is het ermee? Is het hoge woord er nu uit? En lucht dat op?

Ik herken die angst om jezelf ‘in geld uit te drukken’. Als freelancer heb ik er regelmatig mee te maken, maar ik kan er niet aan wennen. Ik ben ook altijd ontzettend blij als een blad of een bedrijf met vaste pagina- of uurprijzen werkt, dan hoeven we het daar in elk geval niet over te hebben. Maar goed, jij hebt dat wel moeten doen woensdag. Was je bang om teveel te vragen? En heb je eruit kunnen halen wat in je hoofd zat?

Ja, Jochem is sympathiek. Hoewel ook niet helemaal vrij van ‘het televisievirus’ zoals ik het dan maar noem. Mensen worden vaak echt een beetje raar zodra ze op de buis komen, valt me op. Ik heb er al heel wat geïnterviewd en ze gaan zichzelf toch wel heel bijzonder vinden. In AVRObode willen we tijdens de decembernummer iets kokerigs doen met Rudolph van Veen, die kok uit Life & Cooking. Maar de maandag na de Ring kwam er ineens een kink in de kabel. Reden: Rudolph vond dat hij slecht was behandeld tijdens de uitzending. Angela Groothuizen had aan zijn tafeltje alleen gepraat met Carlo en Irene en bovendien waren er ‘grappige’ opmerkingen gemaakt over het programma. Nu was hij boos en weigerde nog ergens aan mee te werken. De afgelopen dagen is er heel veel gebeld en excuses aangeboden etc. vanwege deze grote deuk in dit enorme ego. Dit bedoel ik met het televisievirus. Ze hebben vaak het gevoel dat ze heel belangrijk zijn.

En verder. Hoewel het hier, met mijn persoontje, ‘en gros’ goed gaat (er zit weer vaart in het leven), was het vandaag een beetje een ‘downige zondag’. We hadden een familiefeestje in Friesland en tijdens de heen en terugreis reden we door de striemende regen en de gierende wind, aangevuld met dat lamlendige gezwiep van die ruitenwissers. Waar een mens al niet triest van kan worden. Nu ik het opschrijf, krijg ik het gevoel dat er een logje in zit. Dat is dan weer iets positiefs.

Vanaf morgenavond ga ik mij intuïtief ontwikkelen. Geen idee wat me te wachten staat. Ik ben best in voor het paranormale, maar zonder al te veel plingplong-muziek, wierook en ‘zoek de stilte in jezelf’. 

On verra. Ik hou je op de hoogte.

Groetjes weer,

Janneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *