34 Singles

We nemen 34 singles (M/V) in de leeftijd van 40 tot 60 jaar.
We stoppen ze in een super-de-luxe hotel waar het ze aan niets ontbreekt.
We zorgen elke dag voor zon en temperaturen rond de 25 tot 30 graden.
We geven dag-en-nacht gratis drank en eten, hoeveel je maar wilt en wat je maar wilt.
We bieden een uitgebreid activiteitenpakket variërend van excursies, tennistoernooien, dansnachten, sportschool en sauna.
Laat dat zeven dagen en nachten bij elkaar komen. Wat is het resultaat?

Daar was ik ook heel benieuwd naar. Ik heb weinig vooroordelen, maar twee heb ik er wel: single-reizen is niets voor mij. En all-inclusive in een Turks hotel… als ik 80 ben misschien. Dus stond ik toch wat onwennig op Schiphol afwachtend te kijken naar mijn reisgezelschap. Ik zag: wat oudere mannen (ik bleek de jongste te zijn), nerveuze vrouwen (waarvan enkelen met z’n tweeën waren gekomen), een relaxte reisleider met tennisballen en een gezelschap dat elkaar toch al heel snel opzocht.

Die nacht arriveerden we om 2 uur in het hotel. We keken vol bewondering naar het helverlichte gebouw. Alle foto’s waren waar, dit was luxe. En bij luxe hoort een open café waar je nog uitgebreid kon eten. Om half vijf zocht ik mijn bed op. De eerste nacht was goed begonnen.

Eigenlijk ging het die hele week zo. Tussen de 34 hoog opgeleide singles waren er velen waar een goed gesprek mee te voeren was. Op het strand en in de disco ontstonden amoureuze aangenaamheden. Wie iets wilde ondernemen, vond altijd gezelschap. Wie alleen wilde eten, werd vriendelijk met rust gelaten. Niets moest, alles mocht. En dat is erg fijn.

Stop je mensen bij elkaar, dan ontstaan er interessante groepsprocessen. Zeker na een dag of vijf hadden de psychologen onder ons food for thought. Irritaties, rare blikken en routineus roddelen wisselden elkaar af. Maar we zijn hoog opgeleid en lieten het ons plezier niet bederven. In tegendeel.

Samengevat: ik had een topvakantie. Geweldig gegeten en gedronken, rustig relaxed, zalig gezoend en… ik ben twee vooroordelen kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *