Zon, zee en zeilen

Het begon met een windhoos en eindigde met meer dan dertig graden. De week zeilen in Griekenland met R. en H. zit erop.

Een enerverende week, want hoe zou het gaan, zeven dagen 24 uur per dag op de Bavaria 32 (foot) zeilschip, de Sunny Sister, met vier personen?
Het is goed gegaan. Natuurlijk waren er botsingen, maar die zijn na twee dagen goed besproken en bepraat. De rest van de dagen waren spanningen geen probleem meer. Dat en alle andere ervaringen, maakt terugkijkend deze week heel bijzonder.

Dolfijnen die langs de boot zwemmen en uit het water springen. Eten in havenstadjes. Aanleggen met of zonder hulp aan de kant. Dobberen omdat er geen wind is, maar ook zeilen met windkracht 4/5. Verbranden op het bovendek en drie boeken uitlezen (Weduwnaar, Vrouwelijk Naakt, Elizabeths Dochter) en aan twee beginnen (De Vijfde Berg en Mogelijkheid van een Eiland). Vis schoonmaken en samen met hanburgers en brood grillen. Voetbal kijken in kleine baaitjes (Nederland-Servië 1-0) of in de grote haven van Levkas (Nederland-Ivoorkust 2-1) met oranje meezeilers. Mythos drinken en veel witte en rode wijn. Kortom, een niet gauw te vergeten vakantie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.