;

10 kilometer genieten

Oke, dat is niet helemaal waar. Ik heb geen tien kilometer genoten van de City-Pier-City. Maar wel een heel groot deel. Het lopen ging heel lekker, veel beter dan ik verwachtte zo zonder training. Ik streefde ernaar binnen de vijf kwartier te eindigen maar eerlijk gezegd twijfelde ik of dat wel zou lukken. Ik nam me voor in ieder geval de vijf km in een stuk te lopen. Dat was afgelopen zondag ook gelukt in de 20 van Alphen dus dat moest nu ook kunnen.

En dat gebeurde ook. Sterker nog, tot 6 km kon ik blijven lopen. Het is ook heel moeilijk niet door te gaan want de mensenmeute waarin je loopt blijft heel groot. Ik dacht dat het zich zou spreiden maar er zijn zoveel deelnemers (4000) dat je altijd lopers om je heen hebt. Pas na 5 km zag ik de eerste wandelaars. Bij 6 stond ik het mezelf toe. Twee minuten en toen weer verder. Dat heb ik later nog een keer gedaan, maar verder bleef ik doorlopen.

De eerste twee kilometer was strak 12 minuten, dus precies 10km per uur. Daarna ging het wat langzamer. De 5km-post passeerde ik bij 30.54 minuten, sneller dus dan vorige week. Uiteraard ging het tweede deel langzamer, om uiteindelijk in 1 uur en 7 minuten te eindigen.

Jammer dat na de finish het heel lang duurde voordat we van het Voorhout konden komen. Door de regen verkleumden veel mensen en dat was een domper. Nu mijn kuiten rust geven, want die hebben het zwaar. Trap lopen is pijnlijk, maar verder voel ik me heel goed. Zeker de herhaling waard.

Het bewijs:

Zie ook de video

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *