;

Enge dieren

Hoi Janneke,

Ik ben nog geen officiële NLP-trainer, maar zou het wel kunnen worden. De belangrijkste reden voor mij om te assisteren is de mogelijkheid betrokken te blijven bij en bezig te zijn met NLP.

Waarom ik er ooit aan begonnen ben? Toeval (hoewel toeval niet echt bestaat). Via mijn vorige werk kreeg ik de mogelijkheid een cursus ‘effectief communiceren’ te volgen. De omschrijving sprak me aan, in tegenstelling tot veel andere cursusomschrijvingen met een soortgelijk doel.

Ik heb toen twee dagen introductie gekregen van wat later NLP bleek te zijn. Het grappige was dat ik in de weken tussen die twee dagen ontzettend veel verandering in mijn leven realiseerde. Al mijn doelen en zelfs meer kwamen uit, o.a. op relationeel vlak. Toen ik een paar jaar later weer iets zocht om te groeien, dacht ik aan NLP en besloot me er verder in te bekwamen. En het is ontzettend leuk, verrassend en spannend te zien welke effecten jezelf op je eigen omgeving hebt en hoe je de communicatie met anderen (en jezelf) sterk kunt verbeteren.

Voor mij is de essentie zelfbewustzijn en kracht in jezelf ontdekken. Iedereen heeft die kracht, maar er is soms moeilijk bij te komen. Door soms relatief simpele oefeningen, kun je veel bereiken. Jammer van jouw minder positieve beleving met NLP. Het kan ook anders, weet ik uit ervaring.

De IJsbeer kan zeker hulp bieden aan de Stichting Stervensbegeleiding. (Efficient) vergaderen is per slot van rekening een vorm van communiceren, en daar heeft de IJsbeer verstand van. Ik weet niet wat ze precies verwachten, maar ik weet zeker dat er mogelijkheden zijn. Trouwens leuk dat je meteen aan mij dacht…

Ik heb net iets ‘spannends’ gedaan. Een week safaricamping geboekt bij Beekse Bergen. We hebben nooit eerder samen gecampeerd, ook niet met Jelmer, en ik vind het best eng. Al die wilde dieren… Gelukkig ‘ben’ ik een Zwitsers zakmes, die komt goed van pas.

Groetjes,

Marcel

P.S. Wist je dat er om 5 uur een personeelsborrel is… Jammer dat je een opdracht buiten de deur hebt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *