Evan Almighty

Het lijkt wel of we elke dag naar de film gaan.. en dit weekend waren het films zonder diepgang, maar wel met veel lol. Ratatouile (bios), Ice Age 2 en Sjakie en de Chocoladefabriek (DVD) waren alledrie leuk, maar de topper was vanavond. Ewan Almighty is een soort Bruce Almighty twee. Zelfde makers, zelfde god (of zal ik alvast Allah schrijven zoals bisschop Muskens vanavond bepleitte, maar in alle gevallen gespeeld door Morgan Freeman), zelfde humor.

Ewan is net gekozen tot senator met de leus We change the world. Die kans krijgt hij wanneer hij uitgedaagd wordt om een Ark te bouwen. Na de nodige weerzin en ongeloof, lukt het hem toch. De vloed komt niet uit de hemel, maar John Goodman is wel de bad guy. Veel Amerikaans positivisme en de boodschap: maak een Ark, een Act of Random Kindness. Voor het lachen en de ijsberen: ***.

Ronald Ockhuysen is niet zo enthousiast: Vier jaar na het succes van Bruce Almighty komen regisseur Tom Shadyac en scenarioschrijver Steve Oedekerk met een vervolg. Ditmaal brengt God een bezoek aan de ambitieuze politicus Evan, die een milieu-onvriendelijke wetswijziging steunt. Hij draagt hem op een nieuwe Ark van Noach te bouwen. Enige tijd is het spel met macht en manipulatie geestig, daarna neemt de braafheid het definitief over: een echte carrièremaker zet zich in voor een betere wereld, luidt de boodschap van deze komedie, die in de Verenigde Staten alweer 109 miljoen dollar heeft opgebracht Рen dan moet de lucratieve dvd-handel nog beginnen. *

Interessant artikel over god in films op cinema.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *