;

Topjaar

Hallo gelukkig hoofd,

Ja, volgens mij ken ik jou nog wel. Hebben wij elkaar niet eens ontmoet bij de koffie-automaat?

Gefeliciteerd nog met je nieuwe baan! Dat is inderdaad een mooie stap zeg. Om welke gemeente gaat het eigenlijk? Of is dat nog geheim. Ik neem in elk geval aan dat je niet hoeft te verhuizen…

Volgens mij is 2003 een topjaar voor jou. Voor mij geldt dat wat minder. Voor het eerst in mijn carrière loop ik vast en dat is slikken en soms om moedeloos van te worden. Sinds een paar dagen (en na veel praten) wordt me een klein beetje duidelijk wat er aan de hand is: ik ben aan het veranderen, groeien, maar mijn handelen loopt daar nog bij achter. Nu correspondeert het een niet meer met het ander en dat voelen mensen. Dat zorgt weer voor heel verwarrende situaties en communicatie (jouw terrein) en voor de nodige afwijzingen (die ik natuurlijk heel persoonlijk opvat). Maar ik moet zeggen dat deze ‘ontdekking’ al een hele opluchting is, want ik begon echt te denken dat er iets mis was met mij. Nu sta ik weer wat dichter bij mezelf en komen er ook weer de ideeën waar ik altijd zo blij van word.

Een van mijn ideeën gaat trouwens over jouw nieuwe werkterrein. Wij hebben sinds afgelopen week een nieuwe burgemeester hier in Bussum (jonge vent trouwens, hij is pas 35!). Dat speelde al een tijdje en in die tijd bedacht ik me dat een burgemeester toch eigenlijk wel heel ver afstaat van de inwoners van een gemeente. Hij is toch de man (vrouw kan ook natuurlijk), die je met zijn ambtsketen tijdens speciale gelegenheden ziet, maar ik denk dat 95% van een gemeente nooit persoonlijk contact heeft met zijn burgemeester. Vind ik raar. Juist in zo’n middelgrote gemeente zoals de onze (ca. 30.000 inwoners) zou een burgemeester toch een beetje een burgervader moeten zijn vind ik. En nu (mogelijk) met het gekozen burgemeesterschap van 2006 in zicht, denk ik erover om aan onze burgemeester voor te stellen of we niet iets kunnen bedenken waardoor hij zich wat meer kan profileren. (Een uitgave, 4 x per jaar, heb al wat ideeën). Niet zozeer prive, maar wel iets meer persoonlijk (daar zit een verschil tussen, ja, vind ik wel) en natuurlijk ook handelend over het gemeentebeleid, want daarvan weet de gemiddelde inwoner ook niets meer dan wat in de verplichte pagina in de lokale krant staat. Ik stoor mij aan het gapende gat tussen burgers en politiek en dit is een poging om daar op lokaal niveau wat aan te doen.

Ik ben eigenlijk heel benieuwd wat jij daar van vindt. Zou je me dat eens willen laten weten?

Groetjes,

Janneke

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *