34:30 minuten

Oké, vorig jaar was beter. Maar toen was het weer beter en had ik ook veel meer getraind. Ik was daarom helemaal niet ontevreden met mijn tijd voor de Twintig (=vijf) van Alphen. Volgend jaar kan het veel beter gaan, want dan heb ik ongetwijfeld niet een half jaar last van een hielspoor en kan ik dus onbeperkt trainen.

De afgelopen twee weken had ik niet meer gelopen en de grote hoeveelheid eten gisteren gaf ook niet echt het idee dat ik er voor ging. Maar in Alphen was het heerlijk. Het inlopen ging goed en de eerste 12 minuten na de start liep ik zonder moeite in een keer door. Ik dwong mezelf om even te gaan wandelen, uit angst voor blessures later. Vanaf dat moment liep ik steeds vier a vijf minuten en wandelde daarnna weer twee minuten of minder. Als een bekende me inhaalde ging ik meelopen. Alleen is mijn basistempo vaak hoger, en kon ik dus niet echt meelopen.

Door de vele regen was het onvermijdelijk om in plassen te stappen. Dat leidde er halverwege toe dat ik grote blaren onder mijn voeten begon te ontwikkelen. Daar baalde ik van, maar blaren gaan sneller over dan spierblessures. Het is wel zaak te bezien hoe ik dit in de toekomst kan voorkomen. Ik dacht dat mijn schoenen en sokken voldoende toegerust waren…

Het was leuk iedereen weer even terug te zien. De meeste liepen 10 kilometer en kwamen aan toen wij moesten starten. L. was op tijd bij de finish, maar toch wisten we elkaar te missen…:) Volgend jaar ga ik op voor de 10!

Zie mij finishen, ongeveer op 1 minuut en vijf seconden vanaf het begin.  Maar dan heb je ook alles gezien van de 20 van Alphen..smile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.