;

Before Midnight

before-midnightDe derde in de reeks. 18 Jaar geleden verscheen de eerste film van Ethan Hawke en Judy Delpy. Before Sunrise is het verhaal van een ontmoeting tussen twee mensen in de trein die besluiten een avond en nacht samen in Wenen door te brengen. Een beetje zoals mijn eigen verhaal in Brussel. Overigens de reden voor die Duitse dame deze film heel vaak gezien te hebben en daarbij steeds aan ons te moeten denken. 

Ik had de film nooit gezien maar heb dat gemis een paar weken geleden ingehaald. En meteen ook het vervolg bekeken, Before Sunset. In deze film heeft Ethan de gebeurtenis beschreven in een boek en is hij op toer in Parijs. En daar komt Judy voorbij. Ze praten, wandelen en realiseren zich dat de afgelopen 9 jaar ook heel anders hadden kunnen verlopen.

En dat zien we in Before midnight. Ze zijn samen, hebben een tweeling en zijn nu in Griekenland. Daar is het opnieuw de gesprekken die de film dragen. Tijdens een etentje met vrienden, tijdens een wandeling naar het hotel en in het hotel zelf.

Daar gaat het gesprek meer de kant van ruzie op. En nu moeten we dus 9 jaar wachten om te weten hoe het vervolg zal zijn.

*****

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *