Duiken

Goedemorgen 2u2,

Even een bericht tussendoor. Na de pinksterdagen ga ik vanmiddag voor drie dagen naar Vasse. Ik volg daar de cursus communicatiemanager, en vandaag start het tweede deel. Aansluitend twee dagen Friesland met Jelmer, dus weinig tijd voor diepgang..smile

Het is prima om de stichting mijn telefoonnummer te geven. Ze kunnen dan wel het beste volgende week bellen. Het nummer is 070 3** ** **. Die staat doorgeschakeld naar mijn mobiel, dus bijna altijd bereikbaar. Uiteraard kunnen ze me al ‘zien’ via de website.

Ik geloof niet dat alles vastligt, zeker niet. Wel dat mensen een bepaalde functie/opdracht (’missie’wink in het leven hebben. Welke dat is, weet je niet, maar kun je wel achterkomen. Wanneer je functioneert in lijn met je missie, voelt dat heel prettig. Toeval bestaat niet, in die zin dat je zelf medebepaalt wat er gebeurt. Ik geloof er ook sterk in dat wanneer je doelen of wensen goed formuleert, de kans dat je ze realiseert erg groot zijn. De focus en de energie richten zich op jouw doel. En dan moet er heel wat gebeuren wil dat gestopt worden.

Wat jij meemaakt, onderbewust contact met andere mensen, ken ik ook tussen mensen die elkaar niet kennen. Ik weet niet of je van Silva-training (silva.nl) hebt gehoord? In deze meditatietraining komt een oefening voor waarin je samen met iemand anders contact maakt met een persoon die je niet kent. Ik neem iemand in gedachten en vertel de naam. Jij ‘mediteert’ en krijgt een beeld van die persoon. De beschrijvingen die ik gehoord heb zijn heel accuraat en kloppend. Vaak weten/voelen mensen ook wat de lichamelijke klachten van die persoon zijn.

In de kosmos gebeurt veel van wat we niet weten. Die kracht en mogelijkheden herkennen is een interessante queste. Het is fijn als je die positief voor jezelf kunt aanwenden, zeker als ‘stalken’ kan voorkomen…

De diepte ingaan… Toen ik vroeger op interrail ging, kwam je wildvreemde mensen tegen. Vaak sprak je na tien minuten al over de problemen in de wereld, de waanzin van de koude oorlog en de strijd die je met je ouders en vrienden had. Ik betrapte me er eens op dat ik een ‘agenda’ in mijn hoofd had van thema’s die besproken moesten worden, wilde het een ‘goed’ gesprek zijn. Die agenda is niet meer nodig. De diepte is onvermijdelijk.

Groetjes van duiker Marcel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *