Een tip tegen uitstelgedrag: uitbesteden

Eerder schreef ik hoe belangrijk het voor startende ZZP’ers is om zelf hun boekhouding te doen. Gisteren heb ik mijn eigen boekhouding uitbesteed. Er is een einde gekomen aan 15 jaar ¬†bonnetjes bewaren, ontbrekende bedragen zoeken, boekhoudprogramma’s testen, facturen verzamelen, btw-regels leren, belastingvoordelen opzoeken en belastingaangiftes doen. Vanaf nu neemt een team professionals dat van me over. Uitbesteden van mijn boekhouding is voor mij een grote stap om te zetten, maar ik denk dat het verstandig is. Want een ding is zeker: de kans dat ik mijn boekhouding of ¬†belastingaangifte uitstel is erg klein geworden.

Ik vind het overigens nog steeds verstandig om als je begint met ondernemen je eigen boekhouding te doen. Maar na 15 jaar durf ik te zeggen dat ik een goed beeld heb van wat er aan geld binnenkomt en weggaat. En wat ik per maand moet omzetten om een positieve balans te houden.

Cadeautjes

Uitbesteden is een cadeautje. Het geeft je tijd en energie om die dingen te doen waar je echt plezier aan beleeft, waar je echt goed in bent en wat de omzet van je bedrijf vergroot.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.