Kasteel De Essenburgh

De afgelopen drie dagen zijn we in Hierden geweest, in Kasteel De Essenburgh. Een buitengewoon aangename ontvangst. Heel persoonlijk en gastvrij. Bijna alle personeelsleden kwamen zich aan ons voorstellen. We waren de enigen met een wandelarrangement. Verder waren er veel PIZ’ers (Pensioen in zicht) en cursisten van Slachtofferhulp.

‘s Morgens met de trein en bus heen. Het streekvervoer staakte, dus dat scheelde strippen. Loen wist van niets en was zeer aangenaam verrast toen we het kasteel naderden.We hadden een echte kasteelkamer ter beschikking. Dat betekende wel douchen op de gang, maar die douche was zo goed dat je daar geen probleem van maakte als je in je speciale badjas de gang overliep. De eerste dag hebben we een kleine wandeling gemaakt. Twee uurtjes. Aansluitend naar Harderwijk voor de laatste spullen.

‘s Avonds was het eten ook een verrassing, maar zeer aangenaam. De fles huiswijn ging er snel doorheen. Dat leidde tot snel slapen… en om half een gebroken wakker worden om je te gaan uitkleden…:( Donderdag liepen we de zuiderzeeroute van 15 km. Oke, we hebben het Veluwemeer gezien, maar verder was de route niet echt mooi. Wel veel tegenwind. Het eten ‘s avonds was wat minder, maar de ambiance verder maakte het lezen wonderwel mogelijk. De zwarte met het witte hart van Arthur Japin.

Twee dagen wandelen was afzien. Duidelijk niets gewend. Vrijdag na terugkomst zijn we sportkleren gaan kopen. Het bewegen gaat nu echt beginnen. Het is 1 april. Nieuwe lessen bij Sportcity. En ook het roeiseizoen van Concept II is weer begonnen. Wie zei dat 1 april een grote grap was?
——-

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.