Populist Nawijn raakt onderbuik

Nawijn heeft zich haast onmogelijk gemaakt als serieuze politicus. Pleiten voor de doodstraf.
In 2002.
In Nederland.

Op grond waarvan? Simpele onderbuikgevoelens. Hilbrand Pier Anne kan het allemaal niet meer aanzien wat er in onze samenleving gebeurd.

Een politicus heeft echter de zware verantwoordelijkheid los van onderbuikgevoelens keuzes te maken. Hoe moeilijk het soms ook is hart en buik te scheiden, het is één van de belangrijkste functie-eisen voor een zetel in de Tweede Kamer. (Omdat ik weet dat Nawijn nooit in de kamer wil zitten: een ministersschap is minstens zo zwaar maar ook daarvoor gelden dezelfde eisen.)

Dat Nawijn uit is op kiezers kun je verwachten. Dat hij deze insteek kiest, is te betreuren. (Je zou overigens verwachten dat iemand met Mr voor zijn naam meer verstand van het recht had). Maar in de gedachte dat het overgrote deel van de Nederlandse bevolking tegen de doodstraf is, verwacht je geen al te grote gevolgen van deze dwaling.

Totdat ik vanmorgen het ‘nieuwsprogramma’ Goedemorgen Nederland zag. Onder het toeziend oog van Agnes Kant luidde vandaag de stelling: “Nawijn heeft gelijk: de doodstraf moet opnieuw worden ingevoerd”.

Om 9.00 uur had 46 procent deze stelling met JA beantwoord.

Goedemorgen Nederland, hoeveel wekkers heeft u nodig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *