Sterven zonder dood te gaan

Vanmiddag hield Deepak Chopra een lezing voor 1750 mensen in RAI. De organisatoren, Nieuwe Dimensies, glommen van trots. En terecht. De belevenis was de moeite waard.

Chopra is helder, weet te boeien en heeft het vermogen complexe materie vrij eenvoudig uit te leggen. En hij kan mooie verhalen vol humor vertellen terwijl ze ook nog de kern raken.

In het eerste deel vertelde hij over de laatste stand van zaken in de wetenschap. We zijn er achter dat we eigenlijk uit niets bestaan. Op subatomair niveau is er alleen maar leegte. En de moleculen en atomen die we bevatten worden met regelmaat vernieuwd, zo sterk zelfs dat tussen nu en een jaar je totale fysieke lichaam voor meer dan 99 procent is vernieuwd. Of te wel, je bent gestorven zonder dood te gaan. En ook interessant is dat we miljoenen deeltjes van alle andere mensen in ons krijgen. George Bush kwam dus ook even voorbij, evenals Saddam Hoessein. Wie wil je zijn?

Chopra wist ook nog mooie voorbeelden van synchroniciteit of synchrodestiny te vertellen. Toch eens kijken of ik door het boek heenkom.

Na de pauze ging het over 15 commitments die hij voor ogen heeft. Voor hemzelf, andere mensen maar vooral de wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.