The Simpsons movie

Oké, ik was vroeger een grote Simpsons fan en dus had ik hoge verwachtingen van deze film. En als je hoge verwachtingen hebt, dan kan het wel eens tegenvallen. Hetgeen geschiedde. Het gebeurt niet vaak dat we op de eerste dag, de premièredag, naar de bioscoop gaan. Ik verwachtte dan ook een volle bak. Dat viel tegen. Er was plek zat. Wel wat onaangenaam publiek, met name direct achter ons. Toch heeft deze animatiefilm de meeste bezoekers ooit getrokken op de eerste dag… meer nog dan Shrek 3.

De film is kort verteld, en dat doe ik dus niet. Er komt een ijsbeer in voor, dus dat maakt veel goed…:) Verder wel een aantal leuke, actuele grappen. Arnold Schwarzenegger als president en Lisa als Al Gore zijn leuk. Al met al: **.

Cinema.nl: Net als de serie bevat The Simpsons Movie verschillende soorten humor: van fysieke slapstick, tot satire en hommages. De fijne verwijzingen naar de actualiteit, populaire cultuur, underground stripboeken of kunst zijn eveneens aanwezig. Ook aan de archaïsche tekenstijl is nauwelijks gesleuteld: de gele familie met ogen als pingpongballetjes ziet er op het grote doek gelukkig precies hetzelfde uit als op het kleine scherm. Eigenlijk is The Simpsons Movie net een gewone aflevering – maar dan drie keer zo lang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *