Vladiwostok!

Vladiwostok!
Deze korte vakantie in Limburg heb ik o.a. besteed aan het lezen van Vladiwostok! van PF Thomése. Een boek over een politicus en een communicatieadviseur. Dat zit toch wel heel dicht bij mezelf. Het verhaal overigens niet, hoewel veel herkenbaar was. Grote probleem is het seksistische en racistische denken van beide hoofdpersonen. Het zijn gedachten, ze spreken het zelden uit, maar het is zo clichématig dat het gaat irriteren.

De omslag in het verhaal is ook weinig geloofwaardig. Stijl en snelheid zijn echter prettig, dus het lezen was zeker geen crime. Er had echter meer ingezeten. Zoals zo vaak. Ga het dan zelf doen… Mijn politicus, Anton, is toch van een andere categorie dan Hans Portielje….smile

 

 

 

Samenvatting (bol.com):
Grote man in Vladiwostok! is Fons Nieuwenhuijs, politiek strateeg en communicatie-adviseur, die de ambitie heeft om zijn vriend Hans Portielje ‘neer te zetten’ in de Haagse politiek. Zijn aanbeden vrouw Pam, ex-tv-presentatrice, met wie hij een eigen bureau runt, ziet niks in het project, waarschijnlijk omdat Hans nogal een womanizer is, die zijn keurige Margot van Heusden Altena (ja, van de vroegere minister) belazert met toevallige studentes. Nieuwenhuijs zelf is niet zo’n vrouwenjager, hij heeft genoeg aan de een ? twee gezinnetjes die hij ooit per ongeluk heeft gesticht en waar Pam voor haar eigen bestwil niks van weet.

Zie ook: interview met Thomése in Intermediair

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.