Vreemde stilte

Vreemd. Dan schrijf je dat je tevreden bent. Dat de site is geworden wat je wilt. En dan blijft het lang stil… Alsof het eindresultaat, de vorm, belangrijker is dan de inhoud.

De week zelf gaf genoeg aanleiding voor inhoud: de vete tussen de Tweede Kamer en Rita Verdonk over de mogelijk ongeldige naturalisatie van Ayaan Hirsi Ali. Ontzettend veel mensen hebben het kamerdebat dinsdagavond gevolgd. Tot drie uur ‘s nachts duurde het en de hele kamer op twee na keerde zich tegen de letterlijk ijzeren Rita. Zelden zoveel politieke onbuigzaamheid en eigenwijsheid meegemaakt. Als ze een beetje politiek gevoel had, dan was het debat na twee, misschien drie uur afgelopen ipv elf uur.

NIW, Loen en ik hadden leuke discussies, de politiek kreeg weer een boost en de kamer toonde tanden…

Het was ook lang geleden dat er overdag zoveel werd gesproken over politiek. Heel veel mensen waren tot laat opgebleven om het treffen te volgen. Ook een beetje hopend op een uiteindelijke val van Verdonk. Maar zoals zo vaak kwam het daar niet van. Zelf was ik om twee uur tot die verwachting gekomen en wachtte de door Verhagen afgedwongen derde termijn niet meer af.

Verdonk wist de dagen erna nog het nodige aan domheid te etaleren. De volgende dag gaf ze nog aan bij haar besluit te blijven’ ondanks de twee moties van de kamer. Uiteindelijk is ze donderdag door Balkenende en vrijdag door het kabinet heftig aangesproken.

Vanavond was het slotdebat met Rutte en Veenendaal. Je kon duidelijk merken hoe omzichtig ze de kwestie dit keer benaderde. Zalm cs in de zaal zaten zichtbaar met dichtgeknepen billen het verhaal aan te horen.

Mark won op punten.

Morgen zeilen. Bij windkracht zes…. en windstoten van 90 km/uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *