Bos praat De Waal bij

Vrijdag 4 april heeft PvdA-fractievoorzitter Wouter Bos op zijn kamer gesproken met Lodewijk de Waal. Wouter Bos had de FNV-voorzitter uitgenodigd om hem bij te praten over de formatiebesprekingen. Dit om – zoals Bos dat zei – ‘de sociale partners niet nodeloos tegen de haren in te strijken’ en om te voorkomen dat de vakbonden reageren op ‘tussenstanden en onvolledige informatie’.

Lodewijk de Waal denkt dat de bezuinigingen die in het pakket zitten dat naar het Centraal Planbureau (CPB) is gestuurd schadelijk zullen zijn voor de economie en voor de koopkracht van de laagstbetaalden. Ook denkt hij dat de PvdA zich door het CDA laat meeslepen in een obsessie om het financieringstekort weg te werken. Dat laatste heeft Wouter Bos bestreden. Volgens Bos trekt De Waal te vroeg conclusies, omdat het Centraal Planbureau de gevolgen van afspraken tijdens de onderhandelingen doorrekent. Dan zal blijken wat de effecten voor de economie en op de koopkracht van de laagste inkomens zijn.
Er was ook onrust ontstaan over de koppeling. Wat dat betreft kon Bos De Waal geheel geruststellen. De koppeling tussen uitkeringen en lonen blijft gehandhaafd. ,,Dat is tenminste één zorg minder’‘, aldus De Waal.

Bron: pvda.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *