;

De laatste…. van dit jaar

Hoi Janneke,

Een rustige week ligt voor de boeg. Er zijn weinig mensen, de treinen zijn bijna leeg. We luisteren naar de Top 2000 en praten over zeebevingen.

Terugkijken wordt (nog) weinig gedaan, maar er is genoeg om van te genieten.

Hoe je het wendt of keert, 2004 was een bijzonder jaar. Met veel emoties, nieuwe indrukken en uitdagende ervaringen. Zeker voor mij was 2004 geen gewoon jaar. Zelden zoveel geleerd.

De afgelopen weken stonden in het teken van de moord op Van Gogh en de gevolgen daarvan. In Alphen maakten we de website www.alphenoke.nl en organiseerden we o.a. de Oké-loop en een samen kleurrijk bouwen-actie. Oké staat voor Onvoorwaardelijk Kiezen voor Elkaar. De site heb ik in drie dagen tijd uit de grond gestampt en geeft informatie over activiteiten die dialoog en respect stimuleren. De discussie-pagina’s, iets nieuws voor Alphen, worden redelijk bezocht.

Sinds 21 november hadden we 1400 bezoekers. De laatste dagen loopt het snel terug, maar in het begin hadden we zo’n honderd bezoekers per dag.

Ik heb ook de Haagse Kaasstolp (www.kaasstolp.nl) maar weer geopend. In oktober nog gesloten vanwege gebrek aan animo, maar na de moord wilde ik de mogelijkheid van een discussie-log over Haagse zaken niet gesloten laten. Er gebeurt niet veel, maar het kan. En dat is minstens zo belangrijk. Mijn gevoelens over de gebeurtenissen zijn weer naar ‘normaal’ gedaald. Of dat goed is, betwijfel ik nog steeds. En nog bedankt voor jouw steun in de rug. Deed me heel goed.

Schoonheid van het moment

Je weblog lees ik nog bijna dagelijks met veel plezier. Het blijft me verbazen welk oog jij hebt voor de kleine details die een mooi verhaal maken. Ik denk ‘s avonds na het lezen van een stukje vaak aan wat mij die dag gebeurde waarover ik zou kunnen schrijven. Maar of mijn dagen zijn saai, of ik ben echt teveel generalist om de schoonheid van het moment terug te halen, het lukt me in ieder geval zelden iets te noemen wat de moeite van het schrijven waard is. Gelukkig kan ik voor de lach en de traan bij jou terecht. Pipo’s reactie op de kouwolkjes was geweldig.

Leuk dat je bij Senter(Novem) nog steeds opdrachten hebt. Het loopt op de afdeling communicatie leeg. Afgelopen week hoorde ik weer van twee ex-collega’s die een nieuwe baan hebben gevonden. Zonde, want het was een goede club professionals die met elkaar iets neer hadden gezet. De fusie en het nieuwe management van de afdeling brachten echter weinig vertrouwen en zekerheid met zich mee.

Goede voornemens voor 2005

Doe jij daaraan? Het is vaak een bron van tegenvallers maar elk jaar waag ik me er weer aan. Voor 2005 zijn het simpele:

– meer bewegen, minder eten (2003: – 12 kilo, 2004: + 7 kilo, 2005: – 10 kilo?)
– weer aan zelfontplooingsdingen gaan doen (cursus, coach oid)
– meer lezen, meer film, meer theater
– afdeling communicatie verder professionaliseren
– gemeente Alphen beter laten communiceren
– meer foto’s maken voor www.ijsbeer.nl/gallery en
www.istockphoto.com/ijsbeer

En uiteraard het allerbelangrijkste: (meer) aandacht voor de mensen om me heen.

Ik wens jou, Anne, Pipo en ‘Schatje Patatje’ al het goede voor 2005 met Gezondheid, Inspiratie en Geluk. Of zoals ze in Alphen nu zeggen: Een Oke 2005!

Marcel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *