Koude start van verkiezingscampagne

De VVD en de LPF zijn hun verkiezingscampagnes begonnen op het strand in Scheveningen. De LPF’ers kozen het ruime sop onder het motto ‘fris beginnen met een nieuwe ploeg’. Te water gingen LPF-lijsttrekker Mat Herben, zijn partijgenoot Varela en beoogd Kamerlid Kraneveldt, nummer drie op de lijst.

Herben besefte te laat dat hij met schoenen en al de zee in was gerend en moet zijn Van Bommels nu weggooien. “We stonden nog wat te praten en opeens klonk het startschot. Toen zijn we direct de zee ingerend”, aldus Herben. Met de campagneleus “Heb lef, stem LPF” op het t-shirt gingen ook enkele van zijn partijgenoten het water in. LPF-minister Nawijn hield het bij pootjebaden. Hij liet liever zijn vrouw in het koude water duiken.

VVD-leider Zalm en Kamerlid en voormalig topzwemster Erica Terpstra bleven op het droge en beperkten zich tot aanmoedigingen. Zij deelden wel erwtensoep uit aan de deelnemers van de nieuwjaarsduik. Hun partijgenoten de VVD-staatssecretarissen Rutte, Nijs en Schulz gingen wel het water in. Voor Nijs was het de eerste en tevens laatste keer: “Sommige dingen moet je maar één keer in je leven doen.”

De traditionele nieuwjaarsduik werd voor de 35ste keer gehouden. In de loop van de jaren is het aantal deelnemers aanzienlijk toegenomen. In 1965 sprongen nog zeven mensen het zeewater in, vorig jaar waren het er achtduizend.

Bron: Nederland kiest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *