Nieuwjaarsloop zonder vuurwerkknallers

Het begint een traditie te worden. Hardlopen op Nieuwjaarsdag. Vorig jaar en in 2012 liep ik beide startdagen 6,6 kilometer. Vanmorgen was het na de champagne, oliebollen en vuurwerkknallers heerlijk rustig in het bos en de stad. Lekker lopen is dan vanzelfsprekend.

nieuwjaarTeruglezend realiseerde ik me ook dat het weer tijd is voor goede voornemens. Die van vorig jaar zijn lang niet allemaal bereikt. Maar daarvoor in de plaats heb ik ontzettend veel nieuwe ervaringen mogen opdoen. En die zijn misschien wel meer waard dan 750 kilometer hardlopen en dagelijks schrijven… Daarom heb ik voor 2014 het hardloopdoel bijgesteld naar 400 kilometer. In 2013 liep ik er 353, minder dan de helft van mijn oorspronkelijke doelstelling. Ik denk dat 400 realistischer is. En toppen zou uiteraard nog fijner zijn.

Verdere voornemens? Niet specifiek. Meer schrijven, ook in blogvorm, maar niet per se elke dag. Wel over de nieuwe spruit die ons leven komt verrijken. Dat moet inspirerend genoeg zijn. Gezonder eten en leven blijft aandacht krijgen. Laatste maanden gaat dat mede dankzij de Voedselzandloper heel goed. Maar kan altijd slimmer.

Het lopen zelf

Er stond een intervaltraining op het programma. Na 10 minuten inlopen, anderhalve minuut rustig, één minuut vlot. En dat 7 keer met aansluitend een kwartier rustig uitlopen.

Hoewel zwaar heb ik toch het gevoel dat het steeds makkelijker gaat. Jammer alleen dat ik mijn hartslag bij rustig lopen niet naar beneden krijg… meer trainen dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *