Raw food

Vanavond waren we met R. en H. in de chocolateclub. Dat is een nieuw initiatief in Amsterdam. Het is spiritueel, noem het zweverig, en bestaat uit twee delen: een raw food diner en een feest zonder alcohol en rook.

Ondanks treinproblemen waren we er op tijd. Het leek alsof er niemand was (tralies voor de ramen) maar dat viel mee. Aan een lange tafel zaten we met ca. 20 mensen, te wachten op het rauwe, dwz niet gekookte, vegetarische eten.‚  De starter was een koude (alles was koud, nutteloze toevoeging) soep. Lekker. Het hoofdgerecht was een soort lasagne van divere groenten en noten. Veel geblenderd, maar absoluut een smaaksensatie. Dat gold ook voor de italian tarte, een combi van aarbeien, kokos, pistache-noten, dus de Italiaanse vlag. Neem daarbij de bietensap en het geioniseerde water en we waren deelgenoot van een bijzonder evenement.

Dat bleek ook wel uit de aanwezigheid van een Viva-journaliste + fotograaf en een radiojournalist. L. en H. werden overigens niet door de Viva benaderd.

Na het eten werd er druk geacquireerd door tarot-lezers, coaches, masseurs en een stemklank-mevrouw. Met haar zijn we meegegaan en hebben we onze chakra’s gekoppeld aan klanken. Tot slot werden onze namen (toe)gezongen.  Na de negentig minuten workshop gingen we naar de dansvloer. De energie-drankjes waren ook bijzonder.

Helaas moesten we relatief vroeg weg. De trein wachtte en daarin zit ik (de hamburger net achter de kiezen…’) dit verhaaltje nu te schrijven.‚

Volgende maand weer…?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.