‘Saddam naar Jordanië’

Uit: Janneke’s weblog

>> start quote >>

dinsdag, maart 18, 2003

HET BIJZONDER GROTE EFFECT VAN EEN AARDIGE OPMERKING
Ene Marcel reageerde gister op mijn treurige logje ‘21’ van vorige week. Het was een ontzettend aardig mailtje dat me erg goed deed. En ineens realiseerde ik me weer hoe bijzonder groot het effect van een aardige opmerking kan zijn. Dus ik dacht: ik ga vandaag ook iets aardigs tegen iemand zeggen.

Dat was niet moeilijk, want in de winkel waar ik een cadeautje kocht, vroeg het meisje achter de kassa of ze het in mocht pakken. Met haar tong uit de mond begon ze te knutselen. Ze pakte de fles aftershave niet alleen in, maar maakte er met knip-, vouw-, en strikwerk zelfs een klein overhempje van, compleet met stropdasje! Ik was diep onder de indruk en zei dat ook. En zij op haar beurt bloosde.

Ik geloof heilig in aardige opmerkingen. Dat meisje gaat vanavond naar huis en mailt naar haar vriendinnetje in Amerika (dat ze nog kent van summercamp) dat ze haar berichtjes altijd zo leuk vindt. En dat meisje zegt op haar beurt ‘s avonds blij tegen haar moeder: ‘Ik hoop dat ik later net zo mooi oud word als jij.’ En die gevleide moeder, die werkt in The White House, die zegt de volgende morgen tegen haar baas: wat een mooie stropdas heeft u om! Waarop die weer, bevestigd in zijn mannelijkheid, in zijn laatste, dreigende waarschuwingsmail aan zijn grote vijand schrijft: ‘By the way: nice moustache.’ En die vijand z’n superego wordt zo gestreeld dat hij denkt: ‘ach, weet je wat, ik wijk uit naar Jordanië.’

And so we call the whole thing off.
Met dank aan Marcel.

<< einde quote <

<

Dank je wel

Janneke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *