;

Interactie

Bij sommige foto’s heb ik altijd de neiging door te klikken naar wie erachter zit. Dat is het effect van het eerste beeld van jou. Het raakt me, trekt aandacht, maakt nieuwsgierig. Het kan je blik zijn, een aparte compositie, de kleuren, je lach. Wat het ook is, nog voordat ik leeftijd of woonplaats heb gezien, heeft mijn vinger de muistoets al ingeklikt.

Vaak kom ik op een profiel terecht waar jij te oud of te jong bent voor mij (of ik volgens jouw zoekwensen), te ver weg woont en/of erg afwijkende hobbies hebt. Ik besluit niet te reageren. Geeft niets, dat hoort erbij.

Soms tref ik de perfectie aan: juiste leeftijd, mooi profiel en ook nog in de buurt. In dat soort gevallen schrijf ik je direct een reactie of wacht ik tot ik in de juiste stemming ben om de goede woorden te vinden. Tot die tijd heb ik er een favoriet bij.

Dat schrijven van een berichtje is spannend. Welke woorden gebruik ik? Op welke elementen in het profiel zie ik de klik en hoe ga ik dat benadrukken? Schrijf ik een lang bericht of houd ik het kort? Hoeveel vragen kan ik stellen, en hoeveel van mezelf geef ik bloot? Wat ik ook besluit te schrijven, na verzenden blijft het altijd spannend. Ga je reageren?

Veel vrouwen reageren niet. Ik begrijp dat best. Ik hoor dat je soms tientallen reactie krijgt en dan is het ondoenlijk ze allemaal even inhoudelijk te beantwoorden. Maar toch, een klein knip-en-plakberichtje zou wonderen doen voor het niveau. In vijf minuten laat je dan zeker 20 mannen lezen dat je ze gehoord hebt.

Soms reageer je wel. Met een afwijzing. Een enkele keer reageer ik daarop. Gewoon, om ervan te leren. Maar meestal laat ik het erbij. Jammer voor jou, denk ik dan. Je weet niet wat je mist…:-)

Af en toe komt er een woordenstroom tussen jou en mij op gang. Leidend tot een gesprek, ontmoeting, kennismaking, bij elkaar komen, genieten, dansen, feesten en meer. Een geweldige tijd met jou is begonnen.

Ook als die achteraf kort blijkt te zijn, heb ik weer gevoeld hoe fijn het is samen te zijn. Hoe heerlijk het is jou te ontdekken, laagje voor laagje. Je warmte te voelen groeien, gedachten te delen en de samensmeltende stilte te ervaren. Dank je wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *